Tulisijat, Sauna ja Sisustus

Liiketoiminnot

Tulisijat

Tulikiven päämarkkinoilla Euroopassa myytiin arviomme mukaan vuonna 2022 noin 1,5 miljoonaa tulisijaa. Näistä kamiinoita on 40-50 prosenttia eli noin 600,000-750,000 kappaletta. Kamiinoista noin 25 prosenttia on niin kutsuttuja varaavia kamiinoita, joissa on metallirungon ympärillä kiveä tai betonia varaavana massana. Niiden myyntimäärä oli noin 150,000-200,000 kappaletta.  Perinteisiä varaavia uuneja myytiin noin 25,000-35,000 kappaletta. Yleisesti ottaen markkinoilla suositaan tuotteissa varaavuutta, kompaktia kokoa ja helppoa asennettavuutta aiempaa enemmän.

Markkinakehityksen vuoksi Tulikivi toi markkinoille vuonna 2023 uuden Jero-malliston, jossa varaavan uunin tekniikka on yhdistetty kamiinoiden kompaktiin kokoon. Markkinoilla uutuudet on otettu erittäin hyvin vastaan.

Jero-malliston myötä tulisijat-tuoteryhmä muodostuu nyt viidestä kuluttajalähtöisestä mallistosta.

Karelia-mallisto on muotoilullisesti ja polttoteknisesti sekä lämpöominaisuuksiltaan edistyksellisin varaavien takkojen mallisto, joka täyttää Keski-Euroopan vaativimpienkin asiakkaiden toiveet.  Vuolukiven pintakäsittelytekniikat sekä uudet Tulikivi Color värivaihtoehdot laajentavat vuolukivitakkojen asiakaskuntaa. Polttotekniikaltaan ne täyttävät maailman tiukimmatkin vaatimukset. Mallistossa on patentoitu pyörrepesäteknologia, jonka ansiosta tulipesässä voi polttaa joko puuta tai pellettiä vapaavalintaisesti. Karelia-malliston lämmönluovutus on säädettävissä niin matalaenergiataloon kuin perinteiseen taloon sopivaksi. Karelia-malliston palamista voi ohjata haluttaessa Senso-takkaohjaimella.

Pielinen-mallisto tuotteet pohjautuvat moderniin skandinaaviseen muotoiluun ja uuteen vuolukiven pintakäsittelytekniikkaan. Pielinen-malliston tuotteet ovat kompakteja ja helposti asennettavia. Ne soveltuvat erityisen hyvin Keski-Euroopan markkinoille sekä sellaisille markkinoille, joissa varaavien uunien tuntemusta ei ole. Tuotteiden erikoispiirre on monipuoliset luukkuratkaisut, jotka kehitetään yhdessä yhteistyökumppanien kanssa.

Neljäntenä vuolukiveen pohjautuvana mallistona Tulikivellä on viime vuosikymmenien suosikkimalleista muodostuva klassisen mallisto. Se muodostuu varaavista takoista, leivinuuneista ja helloista. Malliston tulisijojen vahvuuksia ovat klassinen muotoilu ja verrattomat lämmitysominaisuudet.

Tulikiven Kermansavi-mallisto on tyylikäs varaavien takkojen ja takkaleivinuunien mallisto, joka pohjautuu kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen. Uusi mallisto alittaa EU-alueella vuoden 2022 alussa voimaan tulleet ekosuunnitteludirektiivin määrittämät tulisijojen päästörajat. Suomen ohella uudella mallistolla tavoitellaan merkittävää kasvua Keski-Euroopan markkinoilla, jossa arvostetaan ekologisuuden ohella skandinaavista muotoilua ja hyviä lämmitysominaisuuksia.

Kaikkien mallistojen suunnittelussa korostuu ajaton muotoilu, käytännöllisyys, innovatiivinen teknologia ja korkea laatu. Tuotekehityksessä panostetaan puhtaaseen palamiseen, siksi Tulikiven mallistot alittavat jo maailman tiukimmat päästönormit.

Asiakkaamme ovat pääasiassa uudisrakentajia ja remontoijia, jotka arvostavat bioenergiaa lämmitysmuotona sekä puulämmityksen taloudellisia hyötyjä sekä omavaraisuutta. Tulikiven tulisijoissa heihin vetoavat niiden ekologisuus, energiatehokkuus, esteettisyys, kestävyys ja miellyttävä lämpö.

Sauna

Tuoteryhmän päätuotteita ovat sähkö- ja puukiukaat, joiden verhoilussa käytetään vuolukiven ja muiden luonnonkivien ohella keraamisia- laattoja, valukiveä ja metallia. Tulikivi valmistaa kiukaita myös savusaunoihin ja yhteisösaunoihin. Suuren kivitilan ansiosta Tulikivi-kiuas antaa aina miellyttävän pehmeät ja kosteat löylyt.

Kiukaiden turvallisuuteen ja muotoiluun panostaminen ovat Tulikivi-kiukaiden vahvuuksia. Uudenlainen, muista erottautuva muotoilu kiinnostaa kuluttajia sekä suunnittelijoita Suomessa ja ulkomailla

Sauna-tuotteita myydään Tulikivi-tuotemerkillä, ja niiden päämarkkina-alueita ovat Suomi ja Keski-Eurooppa. Sauna-tuoteryhmän oheistuotteina myydään vuolukivisiä sisustuskiviä ja laattoja, jotka ovat hyvin suosittuja vientimarkkinoilla.

Sisustus

Sisustus-tuoteryhmän päätuotteita ovat luonnonkivistä ja komposiitista sekä keramiikasta valmistetut tasot sekä kodin eri tilojen laatoitukset.Tulikiven sisustuskivimallisto on laaja.

Luonnonkivi on kodin rakentamisessa aito ja ajaton materiaali, joka soveltuu erinomaisesti niin keittiö- ja kylpyhuonetiloihin kuin lattioihin, seiniin ja portaisiin.

Ekologisen ja paloturvallisen luonnonkiven käyttö sisustusmateriaalina nostaa myös kodin arvoa, sillä kivi kestää elämää paremmin kuin moni muu pintamateriaali.

Sisustus-tuoteryhmän merkittävin asiakasryhmä ovat kotimaiset keittiöliikkeet, joiden kanssa Tulikivi tekee yhteistyötä. Tuotteita myydään myös suoraan uudisrakentajille ja remontoijille, joita viehättävät Tulikiven sisustuskivien luonnonmukainen esteettisyys, ekologisuus ja kestävyys.

Sisustustuotteet valmistetaan pääosin Tulikiven omalla tehtaalla Espoossa, ja niiden päämarkkina-alue on Suomi. Vientituotteiksi valmistetaan erityisesti vuolukivisiä sisustuskiviä sekä pöytätasoja projektikohteisiin.

Vuolukivilaatat ovat Tulikiven erikoisuus. Ne sopivat erityisen hyvin pesutilojen lattiaan, koska ne eivät ole märkänäkään liukkaita. Lattialämmitetyissä tiloissa vuolukivelle ominainen lämmönvaraavuus on edukseen