Pörssitiedote

Tulikivi-konsernin luonnonkivituotteet-liiketoimintaan liittyvät yt-neuvottelut päättyivät

30.6.2011

Tulikivi-konsernin toukokuussa alkaneet rakennuskivien valmistuksesta luopumista ja tuotannon keskittämistä sekä uudelleen organisointia koskevat yt-neuvottelut päättyivät tänään.

Yt-neuvottelut olivat osa Tulikivi-konsernin kannattavuusohjelmaa. Yhtiön tavoitteena on jatkossa keskittyä ydinliiketoimintaansa: tulisijoihin, saunoihin ja sisustuskiviin.

Yt-neuvottelujen tuloksena Tulikivi luopuu Taivassalon rakennuskiviliiketoiminnasta ja keskittää luonnonkiviliiketoimintansa sisustuskivien valmistamiseen yhtiön Espoon tehtaalla. Samalla pöytätasojen valmistus Taivassalossa päättyy.

Taivassalon tehtaalta päätettiin irtisanoa enintään 15 henkilöä. Rakennuskiviliiketoiminnan henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palveluksessa. Taivassalon rakennuskiviliiketoiminta on myyty 30.6.2011 Vientikivi Oy Finlandille. Yrityskaupasta on tänään julkaistu erillinen tiedote.

Toimintojaan keskittämällä Tulikivi-konserni luopuu pienistä, selvästi tappiollisista ydinliiketoimintaan kuulumattomista liiketoiminnoista ja vapauttaa merkittävästi käyttöpääomia ydinliiketoimintoihinsa. Astialiiketoiminnasta ja Taivassalon rakennuskiviliiketoiminnasta luopumisesta aiheutuvat kuluvalle tilikaudelle yhteensä 0,5 miljoonan euron ylimääräiset kulut, joista uudelleenjärjestelyvaraus on -0,4 miljoonaa euroa, arvonalentumistappiot ja muut kuluvaraukset -0,3 miljoonaa euroa ja myyntivoitot 0,2 miljoonaa euroa. Keskittämistoimenpiteiden johdosta konsernin henkilöstömäärä supistui noin 50 henkilöllä.

TULIKIVI OYJ

Heikki Vauhkonen
toimitusjohtaja

Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki Oy, keskeiset tiedotusvälineet, www.tulikivi.com

Lisätietoja: Tulikivi Oyj, 83900 Juuka, puh. 0207 636 000,
www.tulikivi.com
– toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen